Hurrá, kezdődik az óvoda!

Pár hét és szeptembert írunk, ha most kezditek az óvodát ideje beszerezni a
a szükséges felszereléseket.
Kezdő ovis szülőként kevés tapasztalata van legtöbbünknek, mit honnan kéne beszerezni
és közben milyen szempontokat kéne figyelembe venni.
Listánkkal tippeket adunk, hogy miket érdemes beszerezni már az óvoda  kezdésére.

Íme az óvoda lista kiscsoportot kezdő gyerkőc szüleinek:

– Ovis zsák: óvoda válogatja, hogy csoportonként egységes zsákot vagy egyénileg beszerzett zsákot használtok majd. Az első szülőin szoktak erről tájékoztatást adni az óvónénik. Egyébként többféle zsák fazon is létezik, az egyik a vállfára akasztható elől nyitott zsák, elől zsebekkel. A másik pedig a klasszikus szatyor fazon, zsebekkel és nagy fülekkel. Én az utóbbit kedvelem, mivel könnyen szállítható -csak a válladra akasztod – és ha vége az óvodai éveknek, tovább használható szatyorként.

 • Ovis ágynemű: takaró (lehet, hogy csak egy huzat kell), párna, speciális lepedő-ágyhuzat) itt is várjátok meg az óvodai tájékoztatót.
 • Ovis jel: cuki bevasalható ovis jeleket http://www.ovisjel.hu rendelhetsz több helyről, de a legegyszerűbb ha egy textil filccel belerajzolod a jeleket ruháiba. Nekem Anyukám hímezte őket, nem hiába aranykeze volt.
 • Benti cipő: egy könnyen felvehető nyári szandál tökéletes a célra.
 • Torna cipő: a torna foglalkozásokat a beszoktatási időszak után kezdik az oviban, így októberre elég beszerezni egy kis sport cipőt is, tépőzáras, fehér vagy világos talpú cipőt szoktak kérni.
 • Gumicsizma: mivel nincsenek cukorból a gyerekek esős idő nem akadálya az udvari játéknak, hasznos  egy pár mókás csizmácskával is készülni.
 • Benti ruhák: ha megérkezik a gyerkőc az oviba átöltözik a benti ruhájába, a legtöbb intézmény túl van fűtve, egy rövid ujjas póló, rövid naci vagy szoknya tökéletes amíg nyárias idő van. Ha már hűvösebb van kint érdemes olyan benti ruhát adni amit aláöltözetnek is megfelel. Vékonyabb melegítő nadrág, vagy egy leggings  https://varianno.com/termek/egyuttnovos-cicanaci-fazos-derekuaknak/egy  tökéletes választás. Mutatom, hogy nálunk milyen praktikus darabokat találtok. Könnyen le és felvehető darabokat válassz.

 • Váltóruha: a zsákba kerüljön váltás fehérnemű, zokni, póló,tiszta benti ruha.
 • Torna ruha: kis nadrág, póló, esetleg torna dressz lányoknak, erről is az óvónénik adnak tájékoztatást.
 • Udvari ruha: jó időben tökéletes az a ruha amiben érkezett a gyerkőc, ez lehet farmer nadrág, melegítő gatyó pólóval vagy egy vékony pulcsival. Ahogy hűvösebbre és esősebbre fordul az idő jól jönnek a kinti játszós nadrágok, vagy softshell overálok. Természetesen esőkabát, kabát, sapka, sál is előkerül majd. Jó szívvel ajánlom kinti ruházatnak a praktikus térd és popsifoltos nadrágjainkat Térdfoltos nadrágok – Varianno

 • Hasznos lehet adni a gyereknek egy ovis táskáthttp://www.planetino.hu/termek/pellianni-city-bolcsis-hatizsak/  is, amiben viheti magával az alvópajtit, kincseit.
 • Tisztasági csomag: intézményenként változik, de érdemes egy csomag zsepit és nedves popsitörlő kendőt is betenni a zsákba.
 • fogkefe, fogkrém, fogpohár: ez is változó, hogy az intézmény biztosítja vagy a szülő. Egyébként a járványhelyzet miatt sajnos a fogmosást hanyagolták.

A fenti lista rutinosabb Mamiknak is hasznos lehet középső és nagycsoportos gyerkőcökkel. Remélem hasznosnak találjátok az ovikezdő felszerelés listánkat! Ha tetszett a bejegyzés kérlek osszátok meg.

Szeretettel,

Anett