A babavárás legizgalmasabb időszaka és egyben az egyik legnehezebb is a babakelengye és a babaruházat kiválasztása, megvásárlása. A bababoltok, webshopok kínálata bőséges. Nehéz eligazodni, mi szükséges és mi teljesen felesleges vétel.

A legtöbb helyen fellelhető babakelengye listák nagyon sokszor túlzók, rengeteg felesleges holmit tartalmaznak. Ha minimalista szemlélettel nevelnéd gyermeked, végérvényesen elveszel. Márpedig ha a minimalista, valódi értékeket előtérbe helyező, környezetvédelemre odafigyelő, letisztult, Waldorf szemléletben nevelnéd gyermeked, határozottan fontos számodra, hogy ne halmozz felesleges dolgokat. Ehhez nyújtottunk segítséget egy általános listával korábban, amit ITT https://varianno.com/2020/06/17/babakelengye-a-minimalizmus-es-a-fenntarthatosag-jegyeben/ találsz, majd a nyári születésű babák szüleinek segítettünk ITT https://varianno.com/2020/07/05/minimalista-nyari-babakelengye-lista/babakelengye listánkkal. És mivel hamarosan itt az ősz, most az őszi születésű babák minimalista babakelengye listáját olvashatjátok tőlünk ebben a bejegyzésben.

Ez az évszak elég szélsőséges, így fel kell készülni rá. Még a napközben melegebb időjárásra is kell vásárolni ruhadarabokat, de számítani lehet a hidegebb napokra és a rendszeres esőre is. Épp ezért réteges öltözködésre érdemes törekedni. Ilyenkor ősszel is fontos az anyagminőség!

Nézzük, egy őszi babának milyen dolgokra van feltétlenül szüksége.

Őszi babakelengye lista Varianno módra

Ami feltétlenül kell

6-8 db hosszú ujjú body

2-4 db rövid ujjú body

4-5 pár zokni

1-2 db harisnyanadrág

2 db hosszú ujjú rugdalózó

4 db ujjatlan rugdalózó

3-4 baba nadrág, lábfejes, lábfej nélküli

2 db kocsi kabátka, kardigán

1 db vékonyabb overál

2- 3 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, ujjas)

2-2 db sapka (egy vékonyka otthonra fürdetés után, egy vastagabb pedig sétákra)

1 db cérnakesztyű, (ha a baba karmolná magát, ez igen ritka)

10 db textilpelenka (fej alá téve, büfiztetéshez, fürdetéshez)

2 db pelenka anyagú fürdőlepedő (babakifogó)

2-3 db vízhatlan lepedő

2-3 db lepedő

2 db pléd, takaró

bébiőr

pelenkázó felület

gyerekhordozó/babakocsi

esővédő fólia hordozóra, babakocsira

babakád/fürdetővödör

cumis üveg, cumi, itatós pohár

babaápolási kellékek

Jó, ha van, de nem szükséges, elhagyható.

Frottír anyagú kapucnis törölköző,

Pólyázó takaró

Előke vagy nyálfogó

Varianno kínálatából mutatunk pár terméket, melyek ebben a minimalista szemléletben készülnek, kifejezetten tartós, minőségi anyagokból, hosszú ideig, jól kihasználhatóak és maximálisan variálhatóak is.

Kami babanadrág:

Babával együtt növő, három méreten át hordható, átalakítható nadrág, a Kami nadrág. Rendkívül jól, hasznosan kihasználható ruhadarab. A passzé kamáslis, így egy mozdulattal talpas nacivá alakítható. Több mint fél éven keresztül hordható, praktikus viselet.

Öko-tex minősített, puha pamut anyagból kétféle vastagságban készül.

https://varianno.com/termek/kami-babanadrag/

Kabi kifordítható babakardigán:

KABI egy csoda kardigán! Praktikus és kényelmes viselet, állítható nyakrészével, könnyen fel-le hajtható ujjrészével. Több mint fél évig, három méreten keresztül lehet hordani. Kifordítható kialakítása miatt, ha úgy akarod vagány mintájával, ha pedig úgy szeretnéd, elegáns, egyszínű oldalával lehet a kedvencetek!

Még azért is igazán univerzális ruhadarab, mert késő ősszel meleg kardigánként, enyhébb, kora őszi időben kabátként is funkcionál. A Kami babanadrággal szettben is kérheted.

https://varianno.com/termek/kabi-kifordithato-kardigan/

Muszlin kendő – muszlin pólyázó takaró/kifogó

Szellős, bőrbarát, nagyméretű, Öko-tex minősítéssel rendelkező, tetra anyagból készülő textil, mely kifogóként/takaróként/kendőként is funkcionál. Sokoldalúan használható csecsemőkortól egészen kisgyermek korig. Használd fürdetéshez, vékonyabb takaróként, a nyugtalan kisbabád pólyázásához, a baba feje alá, árnyékolásként, szoptatásnál vagy alátétnek pelenkázóra, vendégségbe, utazáshoz, védőnő és orvos látogatáskor. 3  színben is kérhető. Minden egyes anyagot kézzel szegünk, varrás előtt beavatunk, így elkerülhető, hogy összemegy, eldeformálódik. A kendőhöz egy pólyázási útmutatót is kapsz ajándékba.

https://varianno.com/termek/multifunkcios-muszlin-kendo/

Varianno fokozottan figyel arra, hogy csak minőségi, ellenőrzött, jó anyagú, itthon gyártott babaruhák kerüljenek a kínálatba, hiszen nagyon fontos dologról van szó. A ruha érintkezik közvetlenül az érzékeny bababőrrel, és ha nem megfelelő minőségű, különböző bőrbetegségek alakulhatnak ki a könnyebbtől a súlyos ekcémáig. Ezért fontos a minőség! Azt gondolod, hogy akkor bizonyára túl drága? A minőséget meg kell fizetni természetesen, de ettől nem feltétlenül drága holmi. Megfizethető, hiszen hosszú időre ruházol be egy-egy ruhadarabra, tovább tudjátok használni, mint a legtöbb hasonló babaruhát.

Személyesen is szeretnéd megvásárolni akkor Budapesten az Anyukám varrta dizájner boltban is megtalálod a termékeinket. Bővebb információ a boltról https://www.anyukamvarrta.hu/

 

Ez volt az őszi babakelengye listánk, használjátok jó egészséggel!