A babavárás legizgalmasabb időszaka a babakelengye és a babaruházat kiválasztása és megvásárlása tagadhatatlanul. A bababoltok, webshopok kínálatában temérdek édesebbnél-édesebb, ámde sokszor határozottan felesleges portékát fogtok találni. Saját tapasztalat alapján állítom, hogy a legtöbb helyen fellelhető listák mind termékben, mind azok darabszámában nagyon sokszor túlzók, sok felesleges holmit tartalmaznak. Ha minimalista babakelengye listát keresel, az gyakorlatilag fellelhetetlen.

Márpedig ha a minimalista, valódi értékeket előtérbe helyező, környezetvédelemre odafigyelő, letisztult, Waldorf szemléletben nevelnéd gyermeked, határozottan fontos számodra, hogy ne halmozz felesleges dolgokat.

Előző cikkünkben egy általános listát olvashattál bevásárláshoz https://varianno.com/2020/06/17/babakelengye-a-minimalizmus-es-a-fenntarthatosag-jegyeben/ A mostaniban évszakokra, jelen esetben a nyárra fókuszálva, találhatsz babakelengye listát. Nézzük is, egy nyári babának milyen dolgokra van feltétlenül szüksége.

Nyári babakelengye lista Varianno módra

Nyáron ügyelj fokozottan az anyag minőségére. Ne készüljön semmi műszálasból, hiszen a baba könnyen beizzadhat, árt a kis bőrének.

Ami feltétlenül kell

2-3 db hosszú ujjú body

6-7 db rövid ujjú body

2 db vékony kabátka

3 db vékony zokni

2 db hosszú ujjú rugdalózó

2 db ujjatlan rugdalózó

2-3 baba nadrág, lábfejes, lábfej nélküli

2-3 db napozó vagy pelenka takaró kisbugyi

2 db hálózsák (ujjatlan)

1-2 db “napkalap”:

1 db cérnakesztyű, (ha a baba karmolná magát, ez igen ritka)

10 db textilpelenka (fej alá téve, büfiztetéshez, betakaráshoz, fürdetésnél)

2 db pelenka anyagú fürdőlepedő (babakifogó)

2-3 db vízhatlan lepedő

2-3 db lepedő

2 db vékony pléd

bébiőr

pelenkázó felület

gyerekhordozó/babakocsi

babakád/fürdetővödör

cumis üveg, cumi, itatós pohár

babaápolási termékek

Jó, ha van, de nem szükséges, elhagyható.

1 db forttír anyagú kapucnis törölköző

Pólyázó takaró

2-3 db előke

Varianno kínálatából mutatunk pár terméket nektek, amelyek minimalista szemlélettel készülnek, tartós, minőségi anyagokból.

Kami babanadrág:

Jól kihasználható a babával együtt növő és átalakítható nadrág. A passzé kamáslis, így egy mozdulattal talpas naci lesz belőle. Három méreten át, azaz úgy fél éven keresztül hordható.

Öko-tex minősített, természetes anyagból készülő, pihe-puha, szellős, nyári, vékony nadrág, kifejezetten nyári viseletre.

https://varianno.com/termek/kami-nyari-babanadrag/

Muszlin kendő – Nyári muszlin pólyázó takaró/kifogó

Szellős, bőrbarát, nagy méretű, Öko-tex minősített tetra anyagból készül a babák többfunkciós textilje. Kiváló szolgálatot tesz csecsemőkortól egészen kisgyermek korig. Jól kihasználható, többfunkciós. Használd fürdetésnél, szellős hőség takarónak, a nyugtalan kisbaba bepólyázására, babakocsiban a baba feje alá, árnyékolásként, szoptatásnál elbújáshoz vagy alátétnek a rendelőben, pelenkázóra. 3 féle színben választhatod. Minden anyagot kézzel szegünk, és varrás előtt beavatunk. A kendő csomagolásán egy pólyázási útműtatatót is találsz.

https://varianno.com/termek/multifunkcios-muszlin-kendo/

Ezek a darabok hosszú ideig, jól kihasználhatóak, továbbá variálhatóak is.

Cégünk számára fontos a minőség. Fokozottan figyelünk arra, hogy csak jó anyagú, itthon gyártott, ellenőrzött babaruhák kerüljenek a kínálatunkba. Hiszen nagyon fontos dologról van szó. A ruha érintkezik közvetlenül az érzékeny bababőrrel. Azt gondolnád, hogy akkor drága. A minőséget meg kell fizetni, de nem feltétlenül drága holmi, mert hosszú időre ruházol be rá, tovább tudjátok használni és még bőrbarát anyagokból készül.

Ez volt a nyári babakelengye listánk használjátok jó egészséggel!