Babakelengye a minimalizmus és a fenntarthatóság jegyében

Az egyszerűsített, a valódi értékeket előtérbe helyező, a Waldorf szemléletű nevelés, a fogyasztói társadalommal szembemenő életmód begyűrűzött már a babavárás és gyermekes lét időszakába is, nagyon helyesen. Nem halmoz, nem tárol millió felesleges dolgot, kacatot, csak a legszükségesebbekre koncentrál.

A minimalista gyermekvárás talán azért annyira jó, mert a letisztult élettér kevesebb gonddal, munkával jár. A kevesebb vásárolt holmi pedig tartós, minőségi, mindezzel védjük a környezetet is. Csak azok a dolgok maradnak az életünkbe, amik valóban szükségesek, örömet okoznak és funkciójukat tekintve ki tudjuk használni őket maximálisan. A felesleges cuccoktól való megszabadulás felszabadít. Egy egyszerűbb gyermekkort eredményez, kevesebb pakolással, ami jóval elenyészőbb munkával is jár az édesanyának, így több idő marad a fontosabb dolgokra, az együttlétre és anyagilag sem oly megterhelő.

Te is olyan anya vagy, akit vonz ez az élet, aki nem szeretné telepakolni a babaszobát felesleges dolgokkal? Csak azokat a babaholmikat vedd meg, amikre feltétlen szükség lesz! Számtalan cikk, lista létezik, melyben olvashatsz a babafelszerelésekről, ám a legtöbb bőven tartalmaz sokszor felesleges dolgokat. A mi cikkünk segítségedre lesz abban, hogy könnyen elkészíthesd a saját listád azokat az eszközökkel, ruhadarabokkal, melyet használtok az első pár hetekben. Semmi felesleges, soha vagy alig használatos dolgot nem írtunk bele. Igazán minimalista babakelengye lett, fontos alapfelszereléssel.

Valójában az első hetekben nagyon kevés holmira van szükség, hiszen a babád többnyire két dolgot csinál, eszik és alszik. Az édesanyjára van a legnagyobb szüksége. Ahelyett, hogy felhalmoznál millió dolgot, „jó ha van” felkiáltással, ezt az időt és a pénzt költsd magadra, az egészségedre, a család szükségleteire, pihenésre, kényelmi foglalatosságokra, dolgokra! Erről úgy is le kell majd legtöbbször mondanod, úgy cirka 18 évig.

Minimalista babakelengye Varianno módra, friss szülőknek

Alváshoz, szobába: kiságy/bölcső/babaöböl/mózeskosár, babaágynemű (vízhatlan lepedő, takaró, pólya, hálózsák), pelenkázó felület, bébiőr, éjszakai fény.

Fürdéshez: babakád/fürdetővödör (ha nagyot kell hajolnod a kádba, állvány), kifogó/pelenka/törölköző, babaápolási holmik (hintőpor, olaj, fürdető). Ha olvasnátok a témában ajánlok egy írást a  legjobb babafürdető  témában. 

Baba személyes holmija: ruhácskák, pelusok, alvóka/nyunyi.

Etetéshez: általában Rád van szüksége, cumis üveg, büfikendő/pelenka.

Útra: gyerekhordozó, babakocsi, autós ülés, pelenkázó táska.

Ezek kiválasztatnál a saját kényelemed, ízlésed vedd figyelembe, hiszen ezeket napi szinten fogod használni. Többfunkciós holmik előnyt élvezhetnek jól kihasználhatóságuk és kevesebb helyigényük miatt. Például az egyik funkcióját már nem használnád, másra még jó szolgálatot tehet, mint mondjuk a babakocsinál a hordozó rész. A babakocsi mózesében remekül altathatod a babádat, az autóba is bekötheted utazáskor, hintázásra, ringatásra is kiváló. Vagy például a puha, nagyméretű muszlin kifogóval remekül lehet pólyázni is. A textilpelenka alkalmas büfiztetésre, fürdetéskor, vékony takarónak is.

Varianno termékeket jó szívvel ajánljuk neked, mert minőségi, kézzel készült babaruhák és sokoldalúan kihasználható mindig.

Muszlin kendő – Nyári muszlin pólyázó takaró/kifogó

Szellős, bőrbarát, ÖKO-TEX minősített tetra anyagból készítettük el a babák többfunkciós új textiljét. Finom puha nagyméretű textilkendő kitűnő szolgálatot tesz már csecsemőkortól egészen kisgyermek korig. Használhatod fürdetésnél törölköző helyett, altatásnál nyáron szellős hőség takarónak, vagy a nyugtalan kisbaba bepólyázására, babakocsiban a baba alá, árnyékoláshoz, szoptatásnál elbújáshoz vagy alátétnek a rendelőben. A nagyméretű 110 x 110 cm textilkendő a baba és a mama kedvence lehet hosszú időre. 3 színben kézzel készül, mely a babaruha kollekciónkkal csodásan harmonizál. Minden anyagot kézzel szegünk, és varrás előtt beavatunk. A kendő csomagolásán tippeket találsz, a pólyázáshoz! https://varianno.com/termek/multifunkcios-muszlin-kendo/

Varianno kínálatában megtalálod a KABI a kifordítható, csoda kardigánt, ami ha akarod vagány mintákkal, ha akarod elegáns, egyszínű oldalával varázsol menő szettet gyermekednek. Praktikus, kényelmes viselet, állítható nyakával és fel-le hajtható ujjával három méreten át lehet a kedvencetek! Igazi univerzális darab, hűvösebb időben meleg kardigán, enyhébb időben kiskabátként is megállja a helyét. https://varianno.com/termek/kabi-kifordithato-kardigan/

Ugyan ilyen jól kihasználható a babával együtt növő és átalakítható nadrág, a KAMI babanadrág. A passzé kamáslis, és egy mozdulattal talpas naci lesz belőle. Három méreten keresztül hordható nadrág, így hosszú ideig veletek lehet. Öko-tex minősített pihe-puha, többféle természetes anyagból készülő nadrág. Szellős, nyári viselet vagy vastagabb szabadidő anyagból készülő naci, hidegebb időkre. https://varianno.com/babaruhazat/

Babarongyi, ami egyben nyálkendő is lehet, a pici első kis kedvence.

Kétrétegű, kézzel készült, puha ÖKO-TEX minősített bababőrbarát, 100 % pamut rongyi, mely a babád kedvence lesz. Jó összebújni vele alvásközben, vagy morzsolgatni a címkéit. A fogzás idején félbehajtva a megkötőkkel a babádra nyálkendőként feladhatod. Nagyon finom, puha anyagának köszönhetően a nyári melegben is kellemes viselet. https://varianno.com/termek/tobb-funkcios-nyalkendo/

A lényeg, hogy semmilyen nagyon fontosnak hitt, de igazából haszontalan, felesleges holmit ne vásároljunk meg a kisbabánknak. Egyszerűbb a szülőnek és egyszerűbb a babának is, ha kevesebb, de minőségi termékkel vesszük körbe.

Ez egy általános babakelengye lista, de évszakhoz alkalmazkodva érdemes elolvasni a hamarosan érkező nyári, majd őszi, később téli és tavaszi babalistánk is megnézned.

egyszerűbb gyermekkor=minimalista babkelengye