Bevallom vártam is meg nem is a szeptembert! Kiürül a lakás, nyugiban tudok majd megint alkotni. Viszont a reggeli fáradt ébredéseket, sírós elválásokat a hátam közepére sem kívánom.
Idén már egy középsős és egy negyedik osztályos gyerekkel haladósak a reggelek, mert az évek során kialakított reggeli rutinunkkal sokkal gördülékenyebben indulunk oviba, suliba! Ennek ellenére biztos vagyok, hogy a nyári szünet után lesz jó pár nehezen elindulós reggelünk.

7 pontos reggeli oviba, suliba induló rutin:

1. Tervezz előre: már előző este érdemes közösen kiválasztani az aznapi ruhácskákat és összepakolni az ovis és sulis táskát. Kevesebb de kedvenc és szeretett ruhákból könnyebben kiválasztja a másnapi szettet. A kifordítható, kényelmes ruházat előnye, ha esetleg meggondolná magát rögtön tudsz alternatívát kínálni a gyerkőcnek!
2. Csak kényelemesen: hagyjatok időt a reggeli készülődésre, nagyon jól tud esni egy kis összebújás az ébresztő után. Esetleg iktassatok be egy játékos, átmozgató reggeli tornát is. Minden gyerek ruhánkat úgy terveztük, hogy a gyermekek önállón is tudják fel és levenni, így a reggeli öltözködés is gördülőkényebben megy.
3. Reggelizzetek: üres pocakkal nem induljatok el, legalább egy pohár reggeli ital, tej, kakaó, joghurt csússzon le, a legjobb ha együtt tudtok bekapni valami finomat.
4. Legyél együtt érző és türelmes: biztos, hogy nem akar majd bemenni a csoportba vagy az osztályba, mutasd ki neki az együttérzésedet, sőt elmondhatod, hogy te is inkább maradnál vele otthon.
5. Pozitív elválás: mindig mutasd meg, hogy minden „rosszban van valami jó” nálunk beválik, a kis barátai mennyire várják, hogy együtt játszhassanak biztatás.
6. Még egy ölelés: A kisebbik manóm extra érzékeny, ha sírva kér még egy búcsú ölelést váratlanul, mindig visszamegyek érte. Ha meg ő nem kéri, én ajánlom fel, engedem, hogy feltankoljon a napra. Ez biztonságot ad neki, hogy bármikor számíthat rám és utána könnyek nélkül elenged.

7. Amikor már nem látnak, elő a zsepivel és jöhetnek a könnyek.

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel a hírlevelünkre!